Νέα

Στους Green Balkans για το κιρκινέζι

green balkans kirkinezi

Το τετραήμερο 18-21 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Svilengrad της Βουλγαρίας το Lesser kestrel Balkan Expert workshop, από τους Green Balkans NGOs και την ομάδα του έργου LIFE for Lesser Kestrel – LIFE19 NAT/BG/001017. Σε αυτό παρευρέθηκαν πολλοί αξιόλογοι επιστήμονες που δουλεύουν με αυτό το μικρό μεταναστευτικό γεράκι (Falco naumanni) και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη διατήρησή του, καθώς επίσης και τη διαχείριση της αναπαραγωγής και της υγείας του. Ο κτηνίατρος της ΑΝΙΜΑ, Γρηγόρης Μαρκάκης, παρουσίασε σε ομιλία του το προφίλ των εισαγωγών  κιρκινεζιών στην ΑΝΙΜΑ τα τελευταία δεκαέξι (16) έτη, ενώ ακολούθησε επίσκεψη του στις εγκαταστάσεις των Green Balkans, όπου έγινε ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων σε θέματα που αφορούν τα κέντρα περίθαλψης.

Ο Κώστας Βλαχόπουλος, χρόνια εξωτερικός συνεργάτης περίθαλψης της ΑΝΙΜΑ, παρουσίασε εργασία του με τον Αθανάσιο Σφουγγαρη για την εκτίμηση του πληθυσμού των κιρκινεζιών στο Κιλκίς.

Ακολούθησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις των Green Balkans στη Stara Zagora, όπου έγινε ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων σε θέματα που αφορούν τα κέντρα περίθαλψης.