Νέα

ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ

Αποφασίσαμε τις εξής προσαρμογές στην κατάσταση καραντίνας, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε για όσο περισσότερο θα μπορέσουμε-και αντέξουμε.

-Από σήμερα δουλεύουμε μόνο με προσωπικό, όχι με εθελοντές. Αυτό είναι πολύ σοβαρό θέμα επειδή το 40% της καθημερινών δραστηριοτήτων καλύπτεται από την εθελοντική προσφορά εργασίας, αλλά πρέπει να προστατευθούμε κι εμείς και να προστατεύσουμε τους εθελοντές μας, χωρίς να τους εκθέτουμε σε ιούς και διλήμματα.

-Κάποιοι εθελοντές θα καλύπτουν τις παραλαβές από ΚΤΕΛ, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας

Τα ζώα παραλαμβάνονται από την πόρτα από την οποία  εισέρχονται μόνο οι εργαζόμενοι

Όποιος τα παραλαμβάνει φοράει μάσκα. Τα κουτιά με τα οποία μεταφέρονται πετιούνται αμέσως και  αντικαθιστώνται με νέα.

-Θα δουλεύουμε όλοι εξαήμερο. Για να βγουν οι βάρδιες θα κλείνουμε στις 5μμ.

-Τα μωρά, όσα έλθουν, θα τα αναλαμβάνουν στο σπίτι τους άνθρωποι της ΑΝΙΜΑ που δεν ανήκουν στο προσωπικό, οι οποίοι θα διαμορφώσουν σε μέρος του σπιτιού έναν μικρό σχετικό χώρο. Δεν περιμένουμε πολλά μικρά φέτος, διότι ο κόσμος που τα βρίσκει κάθεται μέσα και, δυστυχώς, πολλά σπουργιτάκια, χελιδονάκια και κοτσυφάκια θα πάνε χαμένα.

-Αν υπάρξει έξαρση τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων (πέρυσι Μάιο και Ιούνιο είχαμε χιλιάδες) θα διεκπεραιώνονται με εκτροπές τηλεφωνικής κλήσης από εκπαιδευμένους συνεργάτες μας, ώστε το λιγοστό προσωπικό του Σταθμού να μπορεί να αντεπεξέλθει .

Θα δίνουμε οδηγίες με βίντεο και φωτογραφίες σε όσους βρίσκουν «εύκολα» μωρά, για να μειώσουμε τα περιστατικά που θα πρέπει να χειριζόμαστε στον Σταθμό και την έκθεση των συμπολιτών μας σε ΜΜΜ κλπ.

Μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα απελευθερώσουμε όσα ζώα είναι έτοιμα για επανένταξη, μιας και φέτος δεν θα γίνουν οι γνωστές και ωραίες εκδηλώσεις απελευθέρωσης.

Έχουμε πλάνο για το ποιος «θα κλειδωθεί» μέσα αν χρειαστεί να μπει ο Σταθμός σε καραντίνα, και για έναν αναπληρωματικό.