Νέα

Mια καινούρια εγκατάσταση στα σκαριά

Πάντα μας έλειπε ένας χώρος όπου παιδιά- αλλά και μεγάλοι- θα μπορούν να δουν κάποια άγρια ζώα από κοντά. Άγρια ζώα μη απελευθερώσιμα τα οποία, μιας και δεν μπορούν να γυρίσουν στη φύση για τον ένα ή τον άλλον λόγο (είτε γιατί έχουν μια μικρή αναπηρία, είτε γιατί είναι πολύ εξοικειωμένα με τους ανθρώπους) θα παίζουν έναν σημαντικό ρόλο: να μαθαίνουν τα παιδιά τις απειλές που αντιμετωπίζει η άγρια ζωή και τί μπορεί ο καθένας να κάνει για να συμβάλει στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και της ποιότητα της ζωής μας. Ο χώρος των δύο στρεμμάτων στον πανέμορφο Βοτανικό Κήπο Διομήδους , στο Χαϊδάρι, παραχωρήθηκε γι αυτόν τον σκοπό από τον Κήπο στην ΑΝΙΜΑ. Οι πρώτοι κλωβοί κατασκευάσθηκαν με την συνδρομή του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου και την προσωπική εργασία των φίλων μας από το Πάρκο Ημερόβιων και Νυκτόβιων Αρπακτικών. Ξύλινες φωλιές για επανένταξη μικρών αρπακτικών κατασκευάζονται με χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.

Δοκιμαστικά φιλοξενούνται τώρα εκεί ένας μπούφος από ηλεκτροπληξία και ένας χρυσαετός που έχασε το φτερό του από πρόσκρουση σε ανεμογεννήτρια.

Αυτά είναι μόνον για αρχή. Η ΑΝΙΜΑ αναζητεί χορηγούς για να γίνουν κι άλλοι κλωβοί, να ανακατασκευασθεί το ξύλινο σπιτάκι και να στηθεί η ομάδα που θα αναλάβει την περιβαλλοντική αγωγή.