Νέα

Η ΑΝΙΜΑ κινητοποιεί τους πολίτες για την προστασία της άγριας ζωής

Την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου και ώρα 16.00 o Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Πανεπιστημιούπολη (Ιλίσια), Αμφιθέατρο 11Α στο ισόγειο. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το Έργο «Εθνικό Δίκτυο Παρατηρητών της Άγριας Ζωής» που έχει ξεκινήσει να υλοποιεί ο φορέας.

Το Έργο αποσκοπεί στη δημιουργία ενός Εθνικού Δικτύου Παρατηρητών Άγριας Ζωής με σκοπό τη συλλογή στοιχείων από πολίτες για περιστατικά τραυματισμένων και νεκρών άγριων ζώων στην ελληνική επικράτειας. Η λειτουργία του Δικτύου θα βασίζεται στη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας και την αξιοποίηση των κινητών τηλεφώνων νέας γενιάς ως συσκευές φωτογραφικής αποτύπωσης περιστατικών, καταγραφής γεωγραφικών δεδομένων και σχολιασμού.

Το Έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η ΑΝΙΜΑ είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο με κύριο έργο την περίθαλψη και επανένταξη τραυματισμένων και ανήμπορων άγριων ζώων στη φύσημετά από τη λήψη κάθε αναγκαίας φροντίδας και νοσηλείας. Στην ιστοσελίδα www.wild-anima.gr είναι αναρτημένα: το καταστατικό του φορέα, η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, τα ονόματα των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής, ο κώδικας δεοντολογίας και οι ισολογισμοί των τελευταίων ετών. Η ΑΝΙΜΑ διαθέτει έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό, υπεύθυνο κτηνίατρο και ευρύ δίκτυο εθελοντών στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Συνεργάζεται με τις περιβαλλοντικές ΜΚΟ, Δασαρχεία, Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, Κυνηγετικές Ομοσπονδίες και Θηροφυλακή, καθώς και με κάθε εμπλεκόμενο στην διατήρηση και προστασία της φύσης φορέα.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Μαρία Γανωτή, Πρόεδρος,
τηλ.: 210 9510075, email: wildlifecare@gmail.com