Skip to content Skip to footer
Loading Εκδηλώσεις

« All Εκδηλώσεις

Η Μαγεία του Εθνικού Πάρκου Ροδόπης: 25-28 Οκτωβρίου 2025

25 Οκτωβρίου @ 7:30 πμ - 28 Οκτωβρίου @ 9:00 μμ

Στα παρθένα δάση της Ροδόπης πάνω από το Παρανέστι το φθινόπωρο αποκαλύπτει όλη του τη μαγεία: Οι πλαγιές και οι κοιλάδες ντύνονται με αποχρώσεις χρυσού, κόκκινου, καφέ και πράσινου, δημιουργώντας μια μοναδική μωσαϊκή εμπειρία. Το Εθνικό Πάρκο Ροδόπης είναι από τα πλουσιότερα φυσικά οικοσυστήματα της Ελλάδας, ένας πραγματικός βοτανικός παράδεισος. Από τη μεσογειακή βλάστηση στις χαμηλές ζώνες μέχρι τα ψυχρόβια κωνοφόρα στις κορυφές και μέχρι τα σύνορα, τα βουνά φανερώνουν μία απίστευτη εναλλαγή οικοσυστημάτων. Οι εναλλαγές και οι διαβαθμίσεις της βλάστησης θυμίζουν ένα ταξίδι από τη Μεσόγειο στη βόρεια Ευρώπη μέσα σε λίγες ώρες. Ταυτόχρονα αποτελούν από τους πιο σημαντικούς τόπους για παρατήρηση της άγριας ζωής, καθώς εδώ πολλά είδη βρίσκουν καταφύγιο.

Σε αυτήν την εξόρμηση θα απολαύσουμε τους καταρράκτες της Αγίας Βαρβάρας, θα κάνουμε ασκήσεις αναπνοής και forest therapy, ενώ στο χωριό της Πρασινάδας θα μάθουμε για τα βότανα του Φρακτού και τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες. Στις όχθες του ποταμού Νέστου θα κάνουμε παρατήρηση πουλιών ενώ σε κατάλληλο σημείο θα γίνουν και οι απελευθερώσεις με την ΑΝΙΜΑ.

Στο Παρανέστι θα συμμετέχουμε σε ανοικτή εκδήλωση για τις δραστηριότητες που έχει αναπτύξει το Πελίτι, το οποίο τα τελευταία 30 χρόνια ασχολείται με τη συλλογή, διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων και φυτών. Ξεχωριστή δραστηριότητα αφορά τη βιολογική μελισσοκομία και πολυβραβευμένα μέλια, που παράγονται στην περιοχή.

Δηλώσεις ενδιαφέροντος εδώ!

Περισσότερες πληροφορίες: 6974510976, 6937947072, greenwayexperience1@gmail.com

 

Στοιχεία

Έναρξη:
25 Οκτωβρίου @ 7:30 πμ
Τέλος:
28 Οκτωβρίου @ 9:00 μμ
Event Κατηγορία:

Διοργανωτής

Greenway Experience & ANIMA
Best Choice for Creatives
This Pop-up Is Included in the Theme
Purchase Now