Επιστημονική έρευνα

Η ΑΝΙΜΑ συνεργάζεται με επιστημονικούς φορείς υποστηρίζοντας τις ερευνητικές τους δραστηριότητες κυρίως μέσα από τη συλλογή και αποστολή δειγμάτων φτερών/ιστών/αίματος για γενετικές αναλύσεις και έρευνα παθογόνων οργανισμών, τη συμμετοχή σε τοποθέτηση πομπών, tag, δακτυλιδιών σε πουλιά ειδών ενδιαφέροντος κ.α.

 • 9 Οκτωβρίου 2020
  Περίθαλψη άγριων ζώων και διερεύνηση αιτιών θνησιμότητας σε είδη προτεραιότητας
  Από τον Ιούνιο του 2020, η ΑΝΙΜΑ υλοποιεί έργο με τίτλο “Περίθαλψη άγριων ζώων και διερεύνηση αιτιών θνησιμότητας σε είδη προτεραιότητας” που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο. Το έργο θα διαρκέσει ένα έτος και στόχο έχει α) τη φροντίδα, περίθαλψη και επανένταξη άγριων ζώων που βρίσκονται άρρωστα, τραυματισμένα, ορφανά ή αποτελούν θύματα παράνομου εμπορίου και β) τη διερεύνηση των παραγόντων που προκαλούν προβλήματα υγείας σε επιλεγμένα είδη, ώστε να διαμορφωθεί καταλληλότερη και αποτελεσματικότερη θεραπευτική προσέγγιση.   Τίτλος έργου: Περίθαλψη άγριων ζώων και διερεύνηση αιτιών θνησιμότητας σε είδη προτεραιότητας. Πρόγραμμα: ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2020 Άξονας προτεραιότητας: Καινοτόμες δράσεις για τους πολίτες Προϋπολογισμός: 50.000 Χρηματοδότηση: Πράσινο Ταμείο
 • Βάτραχος
  5 Σεπτεμβρίου 2018
  Παρατηρώ: μια πρωτοβουλία πρωτοποριακή για την Ελλάδα
  Η δημιουργία του ΠΑΡΑΤΗΡΩ είναι μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής - ANIMA που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2014 με την οικονομική στήριξη του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, μέσα από το Πρόγραμμα «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο  διαχειρίστηκε το ίδρυμα Μποδοσάκη.
 • Τυτώ
  13 Μαρτίου 2018
  Το Ευρωπαϊκό Πρότζεκτ για την Τυτώ
  Η Πεπλόγλαυκα ή Τυτώ (Tyto alba στην επιστημονική λατινική της ονομασία), είναι ένα νυκτόβιο αρπακτικό, ενας κορυφαίος άρπαγας της πτηνοπανίδας. Είναι ένα από τα πιο ανθρωπόφιλα είδη πτηνών, καθώς φωλιάζει κατά κύριο λόγο σε εγκαταλλελειμμένα κτίρια και ανθρώπινες κατασκευές.